eenvoudige recepten

Beignet

Interessante links

koffie

cakevorm

eieren

Recept: Appelbeignet

Het recept met van deze beignet wordt bereid zoals mijn grootmoeder het nog uitvooerde. 

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 150 gram bloem
  • 20 cl bier.  Zie ook bij onze tips
  • een halve eetlepel verse gist (of droge gist)
  • beetje saffraan
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Neem een vierde van de hoeveelheid bier en warm dit op tot het lauw is. 
Vermeng dit dan met de gist en laat de gist hierin oplossen.
Plet de safraan in het lauwe bier.
Vermeng alle ingredienten.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en verdeel hem in partjes.
Dompel de partjes appel in het beslag en frituur ze direct in de verhitte olie (180°C).
Laat ze ongeveer vijf minuutjes bakken tot ze mooi goudbruin zijn.  Als je halverwege bent, probeer ze dan met een spatel ondersteboven te draaien zodat de beide kanten dezelfde kleur krijgen.
Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.  

marmercake

chocoladetaart

marmercake